Three Euro-MPs demand ANC end Genocide of Afrikaners

Europees parlementslid Philip Claeys (VB) neemt internationaal initiatief om moordpartijen op boeren in Zuid-Afrika aan te klagen

16.11.2011 Sinds 1994 werden meer dan 3.000 blanke boeren vermoord in Zuid-Afrika, vaak in gruwelijke omstandigheden. Ook de vele aanvallen op boerderijen zonder dodelijk gevolg zorgen voor een klimaat van angst.

De situatie is zo zorgwekkend dat de in Washington gevestigde NGO Genocide Watch in september 2011 de status van Zuid-Afrika verhoogde van fase 5 (polarisatie) naar fase 6 (voorbereiding). 
Een hoofdrol in het creëren van die sfeer van angst en geweld is het ANC. Julius Malema, de leider van de ANC-jeugdorganisatie en volgens het zakenblad Forbes één van de invloedrijkste jongeren in Afrika, laat regelmatig het lied “Dubhula iBhunu” (“Kill the Boer”) op bijeenkomsten zingen.
Europees parlementslid Philip Claeys (Vlaams Belang) neemt nu een internationaal initiatief om deze moordpartijen onder de aandacht te brengen. Hij dient daartoe een schriftelijke verklaring in samen met de Europese parlementsleden Andreas Mölzer van de Oostenrijkse FPÖ en Fiorello Provera van de Italiaanse Lega Nord.
De parlementsleden benadrukken hun bekommernis over het geweld in Zuid-Afrika, ongeacht de etnische afkomst van de slachtoffers;
wijzen echter op het systematische karakter van de aanvallen tegen blanke boeren;
en verzoeken de Hoog Vertegenwoordiger voor het Buitenlands Beleid de bezorgdheid van het Europees Parlement over te maken aan de regering van Zuid-Afrika, en aan te dringen op maatregelen die de veiligheid bevorderen.
Alle Europese parlementsleden krijgen nu drie maanden de kans om deze blijk van bezorgdheid over de moordpartijen tegen de Afrikaners te onderschrijven.”
Rob Verreycken
Fractiesecretaris

http://www.vlaamsbelang.be/1/1581

 

#Euro_Parl: Three MPs demand ANC must end #AfrikanerGenocide: bit.ly/rYkXl6 4th MP blasts ANC horrific rule : bit.ly/sAeqaq

 

About Adriana Stuijt
Retired South African-Dutch journalist formerly Sunday Times Johannesburg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: